Testimonials from people who participated in our neurofeedback sessions:

Όταν άκουσα τον ορισμό Νευροανάδραση ειλικρινά μου φάνηκε αστείο. Μετά το έψαξα λίγο στο διαδίκτυο αλλά και πάλι δεν πίστευα πως θα είχε αποτέλεσμα. Μετά σκέφτηκα πως δε χάνω τίποτα να δοκιμάσω και χωρίς πολλά πολλά ξεκίνησα συνεδρίες. Το περιβάλλον ευχάριστο και από τη πρώτη στιγμή, οι άνθρωποι εκεί σε κάνουν να νιώθεις άνετα και οικεία. 

Στη δική μου περίπτωση δουλέψαμε πάνω σε δυο θέματα. Το κάπνισμα και τον θυμό. Το πρώτο δεν είχε καθόλου αποτέλεσμα ίσως βλέπετε, γιατί δεν είχα σκοπό πηγαίνοντας εκεί να σταματήσω το κάπνισμα. Στο θέμα θυμός όμως, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως με βοήθησε και βοηθά ακόμα και σήμερα παρόλο το γεγονός ότι έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια. 

Πίσω στα τέλη του 2017 λόγω κάποιων σοβαρών γεγονότων που αντιμετώπιζα είχα γίνει -χωρίς να το καταλάβω- ευέξαπτος και με το παραμικρό άναβα χωρίς πολλά πολλά. Και ήταν τότε ακριβώς που γνώρισα τον κ. Ανδρέα μέσω της δουλειάς και μου μίλησε για τη νευροανάδραση.  Ο λόγος;  Φυσικά για να σταματήσω το κάπνισμα. Όταν όμως μετά από συζήτηση που είχαμε μεταξύ μας μου ζήτησε να διαλέξω και κάτι άλλο που με απασχολεί του ζήτησα να δουλέψουμε στον θυμό. 

Σήμερα μπορώ με βεβαιότητα να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου αρκετά ήρεμο άνθρωπο. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι η Νευροανάδραση βοήθησε 100%, αλλά σίγουρα βοήθησε σημαντικά. Για να καταφέρεις να αλλάξεις τη ζωή σου, τον τρόπο που λειτουργείς σαν άνθρωπος, πιστεύω πως όσο κι αν δεχθείς βοήθεια από άλλους, πρέπει πρώτα να θέλεις εσύ ο ίδιος να βοηθήσεις εαυτό σου. Πρέπει εσύ ο ίδιος να θέλεις να αλλάξεις.

Όπως και να έχει όμως, είναι στιγμές που λίγο η πίεση στη δουλειά, λίγο ο τρόπος ζωής που κάνουμε και ο ρυθμός, αναπόφευκτα, προκαλεί εντάσεις. Ειλικρινά, δεν είναι λίγες οι φορές από τότε που ενώ ήμουν έτοιμος να θυμώσω πραγματικά, μια φωνή βαθιά μέσα μου ακούγεται να λέει «Θυμός» και αμέσως επέρχεται ηρεμία. Αμέσως αντιλαμβάνομαι πως δεν υπάρχει λόγος να χαλώ τη καλή μου διάθεση για τίποτα και κανένα. Ακόμα και τώρα, τέσσερα χρόνια μετά. 

Σήμερα λοιπόν -έστω καθυστερημένα- θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους. Ειδικά στον κ. Ανδρέα και τον Κωνσταντίνο. Ευχαριστώ για όλα και να 'στε πάντα καλά !

Σ.Κ.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Είμαι ο Μιχάλης από τη Λεμεσό, και θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Δρ. Ανδρέα Ιωαννίδη και τους συνεργάτες του, από το Cyprus NeuroFeedback Center στη Λευκωσία.

Η γυναίκα μου ήταν πραγματικά πεσμένη, δεν απολάμβανε τη ζωή όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν είχε τη διάθεση σχεδόν για τίποτα, και γενικά σχεδόν έπεσε σε κατάθλιψη.
Κουβεντιάζοντας τη περίπτωση με κάποιο καλό φίλο, μας είπε για μια εταιρία στη Λευκωσία που οι ιδιοκτήτες της είναι επιστήμονες και ασχολούνται με την δυναμική του ανθρώπινου εγκεφάλου (νευροανάδραση). Μου εξήγησε ότι η δουλειά τους είναι να εκπαιδεύουν τον εγκέφαλο να λειτουργεί φυσιολογικά, μέσω της πληροφόρησης και της ανατροφοδότησης που του δίνεται, και έπειτα να παγιώσει αυτή στη σωστή λειτουργία αφού έχει ήδη μειώσει ή εξαλείψει τα συμπτώματα. Μετά από πολύ δισταγμό αποφασίσαμε να κλείσουμε ένα ραντεβού και να τους ακούσουμε. Αφού ακούσαμε τι μας είπαν, πειστήκαμε ότι μπορούσαν να βοηθήσουν, και η γυναίκα μου έκανε την πρώτη της συνεδρία, και φυσικά με δίχως καμιά αλλαγή. 

Μετά από μερικές συνεδρίες όμως, η γυναίκα μου άρχισε να συμπεριφέρεται διαφορετικά. Ήταν πιο θετική, ενεργητική, έβλεπε τη ζωή πιο όμορφη, και γενικά έγινε όπως o κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Πέρασε από τότε αρκετός καιρός, αλλά η αλλαγή στη γυναικά μου εξακολουθεί να παραμένει πολύ θετική, όπως και μετἀ που τέλειωσαν οι συνεδρίες. Τώρα, πράγματι πιστεύω ότι ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης και οι συνεργάτες του είναι πραγματικοί επιστήμονες και μπορούν με την επιστημονική τους κατάρτιση και τα προγράμματα τους να επαναφέρουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο στην αρχική λειτουργία του.

Και πάλι, ευχαριστώ τον Δρ. Ανδρέα Ιωαννίδη, για την αλλαγή που επέφερε στη γυναικά μου.

Μ. Μ.